Boekholt Basgitaren

Als bouwer gaat Peter Boekholt veelal intuïtief te werk. Na lang genoeg met de klant gepraat of naar zijn spel geluisterd te hebben, weet hij eenvoudig wat hem te doen staat. Soms wordt hij geholpen door een toevallig aanwezig stuk hout in zijn werkplaats. Hij past ervoor zijn keuzes te beredeneren, omdat dat zijn gevoel zou verzwakken en de magie zou verbreken.

De passie waarmee hij zijn ambacht beoefent, hoor je terug in het instrument. Dat is geen romantiek, maar een feit dat veel bezitters van een Boekholt- bas zullen beamen.

Peter Boekholt (1959) werd geboren in Almelo en studeerde schilderen en beeldhouwen aan de kunstacademie in Arnhem. Als bassist was hij voortdurend met zijn instrumenten in de weer. Hij besloot professioneel bouwer te worden na een bezoek aan het atelier van Ellio Martina in Zutphen, waar voor hem alles samenviel: kunst, muziek, ambacht, techniek.

Naast het bouwen van nieuwe instrumenten voert Boekholt ook reparaties en aanpassingen uit. Dat laatste geldt tevens voor gitaren en akoestische basgitaren.

Bekijk ons assortiment   of neem contact op voor oplossingen op maat!

pb1

pb2
pb3